Tabert Puccini 655 EL First Class

Új és használt lakókocsi árak 2023-2024-ben

Mire figyeljünk, ha új vagy akár használt lakókocsi árakkal foglalkozunk? A lakókocsi vásárlás sokaknak okozhat problémát. De csak akkor, ha nem végeztünk előzőleg kutatómunkát, ami a lakókocsi vásárlást illeti.

Mikor és miért döntsünk lakóautós kirándulás mellett?

A lakókocsis kirándulás tökéletes választás mindazoknak, akik szeretnek a maguk útján járni és a maguk urai lenni. A lakóautós kirándulás mindig jó alternatíva lehet. Télen is, nyáron is. A luxusnak titulált lakóautók ugyanis komfortosak minden időjárásban. Felszereltek fűtő- és hűtőtestekkel is. A luxus nem megfizethetetlenséget jelent, csak jól felszereltséget. Tévékkel, csatlakozókkal, konyhával, kényelmes ágyakkal és ülésekkel. Amikor vakációra készülünk, ott is szeretjük figyelembe venni a szállás minőségét, miért ne tennénk ezt egy guruló hotellel is.

A lakóautós kirándulás során nincsenek furcsa és hangos szomszédok, sem ki- vagy becsekkolás. Csak mi vagyunk és a természet.

Természetesen vannak dolgok, amikre figyelnünk kell. Akár béreljük, akár birtokoljuk a lakóautót, mindig meg kell nézni indulás előtt, mik az adott ország, terület szabályai. Eltérhet ugyanis, hogy hol lehet éjszakázni lakóautóval és hol nem. Vannak országok, ahol egy-két éjszakát például parkolókban is el lehet tölteni, míg máshol ez teljesen kizárt.

Összességében mire figyeljünk, ha lakóautós kirándulásra készülünk:

  • Hány napra tervezünk
  • Mennyire szeretnénk mozogni a lakóautóval
  • Mennyi mindent szeretnénk magunkkal vinni
  • Hány utasunk lesz és hány embernek lesz szüksége fekvőhelyre

Mikor válasszunk új lakókocsit és mikor döntsünk használt lakókocsi vásárlás mellett?

Akkor érdemes saját lakóautót vásárolni, ha már teljesen biztosak vagyunk abban, hogy megtérül a befektetett pénz. Ez azt jelenti, hogy ha évente legalább már kétszer lakóautós kirándulást választana, akkor el lehet gondolkodni azon, hogy saját lakóautóban gondolkozzon az ember.

A bérlés tehát azoknak tökéletes, akik ritkábban, vagy csak kipróbálnák a lakóautós kirándulást. Ilyenkor is természetesen ugyanazokat a szempontokat kell figyelembe venni, mint új lakókocsi vásárláskor.

A használt lakókocsi ára természetesen kisebb, mint az új lakókocsiké, de persze ez nem jelenti, hogy rosszabb a minőség.

A használt lakókocsi csak régebbi modellt jelent. A felszereltsége romolhat le esetleg, de ezen lehet fejleszteni, javítnai.

Egy új lakóautó ára 20-40 millió forint között mozoghat. Ez függhet a felszereltségtől, férőhelyek számától, kapacitástól.

A használt piacon ez körülbelül a fele lehet. El- és lehasználtságtól, évjárattól függően 8-15 millió körül lehet találni használt lakóautót.

Akár használt, akár új lakóautóra van szüksége, vagy valamilyen kiegészítők beszerzésére, keressen minket bizalommal!