Gyakran ismételt kérdések

GYAKORI KÉRDÉSEK A LAKÓAUTÓKRÓL

Háromféle lakóautó-típus van. Az egyik az alkóvos, melyben a vezetőfülke fölötti rész alvóhellyé alakított. A második a félintegrált típus, amely alkóv nélküli, felépítése és fogyasztása is alacsonyabb. A harmadik a full-integrált, másnéven lakóbusz.

Az alap felszerelésbe 1 db feltöltött gázpalack, 1 db WC kemikália, 125 l-es feltöltött víztartály tartozik. Az ezeken kívül eső felszerelés felár ellenében bérelhető: kempingfelszerelés, napozóágy, műfű, bogrács szett, aggregátor.

A felkészítési díj ( 18 000  Ft + ÁFA)  tartalmazza a magyarországi autópálya matricát, Europ Assistance szolgáltatást és Casco biztosítást is.

Magyarországon az autópálya matricát a forgalmi engedélyben, a „J” mezőben szereplő kódolás alapján vásároljuk. Az M1 kategóriába a személygépkocsik tartoznak, így a lakóautók is. A D1-es díjkategóriába esnek. A szabályok országonként eltérőek lehetnek. Továbbí információkért keresse kollégáinkat.

Mivel a lakóautók személygépjárművek, ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint minden más személygépjárműre. Tehát Magyarországon lakott területen belül 50 km/h a megengedett sebességhatáruk, főúton 90 km/h, autópályán pedig 130 km/h.

Lakóautóval a kijelölt kempingekben való megállás javasolt, mivel ez a legbiztonságosabb és legkényelmesebb opció, továbbá Európa legtöbb országában tilos a vadkempingezés.

GYAKORI KÉRDÉSEK A BÉRLÉSRŐL

Magánszemély esetén 2 évnél régebbi jogosítvány, igazolvány és lakcímkártya, és a bérlő nevére, lakcímére szóló 30, napnál nem régebbi közüzemi számla a feltétel. Cégek esetében a feltételek eltérőek. A kiegészítő feltételek a honlapon megtekinthetőek.

Elő- és utószezonban a minimum bérlési idő 4 nap, főszezonban pedig 7 nap. A főszezon június 1-től augusztus 31-ig tart.

Korlátozás nincs, azonban a bérleti díj átlagosan napi 200 km úthasználatot foglal magában. Az e feletti futásteljesítmény után 45 Ft + ÁFA / km fizetendő.

Úticélajánló található a honlapunkon, emellett pedig munkatársaink is rendelkezésükre állnak bármilyen kérdés esetén.

GYAKORI KÉRDÉSEK A KÖLTSÉGEKRŐL

A kaució 300 000 Ft, mely a lakóautó átvételekor fizetendő. A lakóautó határidőre való, sérülésmentes leadásakor ez visszatérítésre kerül.

Lakóautó bérlésekor egyedi ajánlatban határozzuk meg az árat, melynek 30%-a foglalóként a megrendeléskor fizetendő. A maradék 70% a az utazás megkezdése előtt esedékes.