Szlovénia lakóautóval

Szlovénia lakóautóval

Miért érdemes Szlovéniába lakóautóval utazni?

Szlovénia természeti szépsége egyedülálló a régióban, legyen szó a Júliai-Alpok hegyvonulatról, a Triglav Nemzeti Parkról vagy épp a Bledi-tó és a Bohinji-tó környékéről. Emellett az ország jelentős kulturális örökséggel is rendelkezik, számtalan építészeti remekmű díszíti a különböző városokat és falvakat. A hegyek, folyók és tavak rengeteg lehetőséget kínálnak az aktív pihenésre, például a túrázásra, hegymászásra, sőt Szlovénia lakóautóval való bejárására is. Elhelyezkedéséből kifolyólag pedig könnyedén megközelíthető Magyarországról autóval, tömegközlekedéssel és lakóautóval is.

Szlovénia lakóautóval – merre induljunk?

Szlovénia lakóautóval történő bejárása esetén a kötelező úticélok közé tartozik: Bled, Bohinj, Postojna, Ljubljana, Škofja Loka, Kamnik és Celje is. Ha Magyarországról indulunk, akkor az M7-es autópálya lesz a fő útvonal, ami a Balaton mentén halad végig. Nyáron, a nyaralási szezonban jelentős forgalom tapasztalható rajta, így érdemes felkészülni a kisebb-nagyobb torlódásokra. A magyar-szlovén határt elérve átalakul kissé a domborzat, hatalmas zöld dombok és hegyek övezik a kilátást. Az autópálya továbbra is jó minőségű marad, könnyedén bejárható rajta az ország.

Szlovénia lakóautóval – mire figyeljünk indulás előtt?

Szlovénia lakóautóval történő bejárása egy igazán felejthetetlen élmény, azonban fontos alaposan felkészülni, mielőtt útnak indulnánk. Ha saját lakóautóval rendelkezik, akkor gondoskodni kell minden felszereléshez, ami a segítségünkre lehet az utazás során. A campshop.hu-n most egy helyen megtalál minden olyan kiegészítőt, amire szüksége lehet, legyen szó klímaberendezésekről, kempingfelszerelésekről, lakaóutó sátorokról, vagy egyéb kemping kiegészítőkről. Ha viszont nem rendelkezik saját lakóautóval, akkor cégünk, a Prémium Lakóautó kínálatából többféle lakóautótípus közül is választhat!

  • Alkóvos: Ezen modellekben a vezetőfülke felett egy lakótér található. Ezt nevezzük alkóvnak, és csak ennél a típusnál megtalálható. Általában egy kétszemélyes franciaágy kerül elhelyezésre benne. Ha felcsukjuk az ágyat, akkor a vezetőfülkében állómagasságot kapunk, de lenyitott formában is maradhat az utazás során. Pakolni is kiválóan lehet e részbe, viszont menet közben tilos itt tartózkodni!
  • Félintegrált: A félintegrált modellekben a vezetőfülke felett egy magasítás található annak érdekénben, hogy elérhető legyen az állómagasság. Ebben a részben szekrények, tárolók találhatók.
  • Integrált: Az integrált modellek alakja a buszokéhoz hasonlít. Ezek a legnagyobb méretű lakóautók, hatalmas szélvédővel rendelkeznek. Sokszor külön hálószoba is van bennük, sőt gyakran a mennyezetről egy másik franciaágy is leereszthető.
Szlovénia lakóautóval

Szlovénia számtalan természeti kinccsel rendelkezik, amelyeket mind érdemes körbejárni. A lakóautózás szerelmesei ebből kifolyólag gyakran választják úticélul az ország különböző nevezetességeit.