lakókocsi bérlés és kölcsönzés

Lakókocsi bérlés, kölcsönzés a terv? Így kerülheti el a többletköltséggel járó hibákat!

lakókocsi bérlés és kölcsönzés

Lakókocsi bérlés, kölcsönzés a terv? Így kerülheti el a többletköltségeket!

Sokan még mindig azt hiszik, hogy lakókocsival azok nyaralnak, akiknek nincs túl sok pénzük és így próbálnak spórolni az utazáson. Pedig alapvetően nagyot tévednek, akik azt hiszik, hogy a lakókocsik még mindig a fapados utazást és üdülést képviselik. Ugyanis lakóautó kölcsönzése vagy lakókocsi bérlése általában nem olcsó mulatság. Ennek ellenére mégis vannak olyan tételek, amivel egy kicsit spórolhatunk a lakókocsi kölcsönzés során.

Lássuk, hogy mivel tudunk kicsit spórolni, ha lakókocsi kölcsönzésre vagy lakóautó bérlésre adjuk a fejünket!

1.Lakóautót béreljünk körültekintően!

A lakókocsi kölcsönzésekor érdemes a bérleti szerződés apró betűs részét is elolvasni. Ha túl alacsony a bérleti díj a piaci árhoz képest, akkor kezdjünk gyanakodni! Ugyanis ilyenkor egyéb burkolt költségeken hozzák be az árrést, amiről a lakóautó bérlést igénylő személy csak utólag értesül. Ilyenek lehetnek például: járműelőkészítési díj, külső-belső takarítás, WC-ürítés, biztosítási díjak, gázpalackok töltése, WC-kemikália ára, téli csomag, kerékpártartó, kemping bútorok vagy TV, DVD bérleti díja, stb.

2. Béreljünk lakóbuszt szezonon kívül!

A lakóautó bérlés fő szezonja értelemszerűen a nyári időszak, ugyanis akkor vannak a gyerekek nyári szüneten, így a családok ekkor vágnak neki az útnak. De azt tudhatjuk, hogy ezt a lelkesedést a lakóautó kölcsönzéssel foglalkozó cégek is kihasználják. Pedig a tavaszi vagy őszi szünetben, sőt, fűtött lakóautó bérlése estén akár a téli szünidőben is útra lehet kelni. Ilyenkor a lakókocsi kölcsönzéssel foglalkozó cégek gyakran fél áron adják bérbe a járműveiket.

3. Béreljünk lakókocsit hosszabb időre!

A lakóbusz kölcsönzésekor általában, ha több mint egy hétre béreljük a járművet, akkor akár kedvezményeket is kaphatunk, ami akár 10-18%-nyi árkedvezmény is lehet.

4. Figyeljünk a kilométerekre!

A lakóbusz bérlés díja általában az alapdíjban egy meghatározott mennyiségű kilométer megtételét megengedi. Ha ezen túllépünk, akkor elég tetemes összeget fizethetünk a kilométerek után. Előre tájékozódjunk róla, hogy mennyi a megengedett napi kilométerfutás.

5. Ne találomra pakoljunk!

Ugyanúgy, mint bármilyen más kirándulást a lakókocsi bérléses kirándulást is meg kell tervezni. Jó magyar szokáshoz híven ne pakoljuk tele a bérelt lakóautót felesleges dolgokkal. Ugyanis minél több a beraktározott holmink, annál nehezebb a lakóautó mozgása, annál több benzint fogyaszt, így amit nyernénk a „réven”, azt bukjuk a „vámon”. Például ne pakoljunk be tízkartonnyi ásványvizet, hiszen Európában mindenhol vannak Lidl vagy Tesco üzletek, ahol simán be tudunk vásárolni.

6. Ne hagyjunk elől értékeket a lakóautóban!

A lakókocsi feltörés költségeivel előzetesen senki nem számol. Természetesen nem úgy kell nekiindulni az útnak, hogy biztosan fel fogják törni a bérelt lakókocsinkat. Körültekintően parkoljunk vele!

Lehet, hogy a kempingekben a lakókocsi után helypénzt kell fizetni, viszont biztonságos helyen van a járművünk. Ha mégis olyan helyen kell megállnunk, ahol nincs kemping, akkor elővigyázatosan válasszuk ki a parkolás helyet.

Sőt arra is figyeljünk, hogy értéket ne hagyjunk szem előtt, ugyanis a lakóautó feltörésben utazók általában az alapján döntenek, hogy látnak-e könnyen elvihető dolgot, telefont, laptopot, női táskát.

Lakóautó bérlés és kölcsönzés kedvező árakon! Lakókocsi bérlés és kölcsönzés országosan!

Hívjon minket Most!

+36 20 2428 824

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük