Lakóautóval Horvátországba

Lakóautóval Horvátországba

Szeretné kipróbálni a nyaralás egy teljesen új formáját? Utazzon lakóautóval Horvátországba!

Horvátország a magyarok egyik leggyakrabban látogatott nyaralási célpontja, és ez nem véletlen. Az ország lenyűgöző tengerpartjaival, történelmi városaival és gazdag kulturális örökségével minden évben vonzza a turistákat. Az Adriai-tenger gyönyörű homokos strandjai, a kristálytiszta víz és a napfényes időjárás mind hozzájárulnak a régió egyik legszebb partjaival rendelkező ország népszerűségéhez.

Szomszédos ország révén, Horvátország megközelítése igencsak egyszerű, saját autóval és busszal is elérhető távolságra található. Azonban, ha szeretne kipróbálni valami újat a megszokott utazási módokhoz képest, akkor utazzon lakóautóval Horvátországba!

Lakóautóval Horvátországba? Lehetséges!

Ha lakóautóval Horvátországba szeretne utazni, akkor a közös határszakaszon öt átkelési lehetőség közül választhat. Melyiket érdemes választani? Nos, ez attól függ, hogy az ország melyik pontjára szeretnénk eljutni, illetve, hogy tervben van-e a fizetős autópálya használata. Az emberek többsége az M7-es autópályán Letenyén keresztül vezet. Ha szeretné végig járni a partszakaszt, akkor ez egy nagyjából 1200-1500 kilométeres túrával megjárható. Ha erre nincs ideje, vagy inkább pihenni szeretne, akkor akár egy hosszú hétvégére is megéri ellátogatni a szomszédba. Alakja miatt az országban rendes körutat nehézkes szervezni, azonban egyik irányban a szigeteken, míg a másikban a szárazföldön haladva megoldható. Ha egy részletes utazást tervez, akkor érdemes több héttel kalkulálni, természetesen ebbe a fürdőnapokat is beleszámítva.

Az időjárás májustól nagyjából októberig kedvező a lakóautóval Horvátországba indulók számára. A főszezonban elég telítettek az autópályák, így érdemes elegendő vizet és élelmiszert vinni magunkkal, ha netán dugóba keverednénk. Mivel népszerűsége folyamatosan növekszik, ennek következtében az elő- és utószezont is egyre többen veszik igénybe.

Lakóautóval Horvátországba – nem lesz egyedül!

Lakóautóval Horvátországba rengetegen indulnak, habár többségük külföldi. Az utak összeségében jó minőségűek, bár ez nagyban település függő, előfordulnak olyan városi utak, melyek láttak már szebb napokat is. GPS megléte és használata javasolt. Parkolni lakóautóval Horvátországban sokszor nehézkes lehet, főleg a városokban, így érdemes előre kikeresni a kempingeket.

Lakóautóval Horvátországba – milyen lakóautót béreljen?

Cégünk széles kínálatában többféle méretű és kialakítású lakóautó közül választhat. Elérhetők kettő, négy és hat alvó- és utazóhellyel rendelkező modellek is. Javaslataink:

  • MOBILVETTA KEA I64 “2023” LAKÓAUTÓ – 4 utazó- és alvóhellyel bíró integrált modell, menet- és állóklímával, valamint GPS navigációval felszerelve
  • GIOTTILINE SIENA 440 “2023” LAKÓAUTÓ – 6 utazó- és alvóhellyel bíró alkóvos modell, menet- és állóklímával, valamint GPS navigációval felszerelve